2013. június 28., péntek

Teafa olaj-100%-os finomítatlan!10 ml - Jelenlegi ára: 950 Ft

10 ml
100%-os finomítatlan, hidegen sajtolt teafa olaj.  Ellenőrzött minőség, garanciát vállalok rá!
A teafa olaj az egyik legcsodálatosabb természetes, több mint 80 szerves alkotóelemből álló, tudományosan bizonyított gyógyító hatású kivonat. 70 kg növényi anyagból 1 kg illóolaj készül.
A teafa (Melaleuca altemifolia) kb. 8m. magas, levele kicsi és keskeny, krém színben virágzó, Ausztráliában honos fa. Az ausztrál őslakosság már a XIII. századtól használta a leveléből készült olajat. Ausztráliában gyógyszerként tartják számon.
Fő terápiás tulajdonságai: gomba-, baktérium- és vírusölő, fertőzésgátló, hegesítő, köptető, immunrendszert serkentő, stimuláló. A teafaolaj a természet patikájának egyik legcsodálatosabb, leghathatósabb szere; gyógyító hatása tudományosan bizonyított.  
A teafa olaj kitűnő antiszeptikum, használata bőrgyulladás, égés és szúrás okozta sérüléseknél nagyon elterjedt. A pattanásokat gyorsan segít eltüntetni- emiatt a kamaszok egyik kedvelt kozmetikum-összetevője.
Nélkülözhetetlen a hüvely fertőzése, pikkelysömör, arthritises panaszok esetén. Kitűnően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére.
A faggyúmirigy gyulladásnál is sikeresnek bizonyult, ezt kísérletekben is alátámasztották. Mint ahogy azt is, hogy a korpásodást okozó gombákat is képes elpusztítani.
Manapság egyre inkább ki vagyunk téve a baktériumok és vírusok támadásának, melyek nagyon sok betegség, fertőzésnek az okozói. Ezek ellen nagyon hatásos szer a teafa olaj, hiszen komplex módon segít megszabadulni a kórokozóktól. Egyrészt fertőtleníti magát a környezetünket, biztosítva lakóterünk higiéniáját, másrészt pedig „ helyileg” alkalmazva magát a sebeket, horzsolásokat, gombás fertőzéseket, bőrgyulladásokat is kezeli. Kiválóan fertőtleníti ezeket, és segíti a sebek gyógyulását is. És hogy még ezeken túl is szolgálja egészségünket: kiváló immunrendszer erősítő hatása is van, és mint tudjuk, egy erős immunrendszerrel sikeresen vehetjük fel a betegségekkel is a harcot! Tehát nem csak a gyógyításban hasznos, hanem a megelőzésben is nélkülözhetetlen segítség ez az illóolaj!
Különösen érdekes az a felfedezés, hogy a teafa olaj antiszeptikus hatása gennyes és véres sebbel érintkezve fokozódik!
A fogászatban nemcsak mint antiszeptikum kerül alkalmazásra, hanem -vízzel hígítva- száj frissítőként és fogkő ellen is használatos.
A teafa olajat a ’ 80-as évek elején kezdték a nőgyógyászatban is alkalmazni. Használata különösen a hüvely gombás fertőzése (candida albicans) és gyulladása (trichomonas vaginalis) esetében sikeres.
A nyálkahártyát nem ingerli, a bőrbe könnyen és gyorsan beszívódik. A teafaolaj a hajparaziták és élősködőik ellen is sikeresen használható. Bedörzsölés után 5 perc múlva alaposan ki kell a hajból öblíteni. Tömény teafaolajjal a kullancs könnyen és gyorsan eltávolítható.
A teafa olaj felhasználásának módjai a teljesség igénye nélkül
1. Hígítatlan állapotban: Alkalmazhatjuk közvetlenül a fertőzött területre, a kiütésekre, vágásokra, égési felületre és harapásra.
2. Belsőleg: 2-4 csepp teafaolajat keverjünk el mézzel. 150 ml teába téve segít megelőzni a betegségeket. Belsőleg való használatra csak a nagyon biztonságos, bio illóolajok alkalmasak!
3. Masszázshoz: Használhatjuk a bőr funkciók javítására. Az izmokra és az idegekre hat és fokozza a vérkeringést. Mindig keverjük az olajat más bázisolajokkal, ha masszázsra használjuk. 1-2 csepp teafa olajat shea vajhoz, mandula-, olíva-, jojoba-, avokádó vagy bármilyen, hidegen sajtolt növényi olajhoz adva, segít megakadályozni a baktériumok és vírusok terjedését.
4. Párologtatva: Néhány csepp olajat tegyünk zsebkendőre, ágytakaróra, aromalámpába, textilre, a radiátorra vagy hígítva porlasztóba, légfrissítő hatású illatosítóként. Kiváló a mikroorganizmusok ellen.
5. Fürdő: Tegyünk 2-3 csepp olajat két kanál olívaolajhoz vagy felolvasztott shea vajhoz és ezt öntsük a fürdővízbe.
6. Borogatás: Cseppentsünk 2-4 csepp teafaolajat 1 dl vízbe, majd áztassunk pamut textíliát a keverékbe. A kendővel fedjük le a problémás területet, és hagyjuk rajta pár percig.
7. Inhalálás: Tegyünk 3-6 csepp olajat forrásban lévő vízhez vagy gőzölőbe.
8. Gargarizálás/öblögetés: Száj- és torok öblögetéshez tegyünk 4 csepp olajat 25ml langyos vízbe.
9. Ruhák öblítéséhez: 2 evőkanál ecethez cseppentsünk 5 csepp teafaolajat, és a szokásos öblítőnk helyett ezt használjuk.
10. Pelenkacserénél: teáskanálnyi babakrémbe keverjünk 1 csepp teafaolajat.
11. Horzsolás, vágott seb, herpesz, ekcéma, sömör, rovarcsípés, kiütés, égés, napégés esetén kenjük a sérült felületre. Fülfájdalomnál cseppentsük a fülbe. Kitűnően alkalmas bőrsérülés fertőtlenítésére, mivel a seb nem ég tőle; nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát.
12. Arthritis, izomfájdalom, izomláz esetén: 1 rész teafaolaj, 10 rész hidegen sajtolt növényi olaj keverékét megmelegítve masszírozzuk a fájó testrészbe.
13. Torokfájás, dohányzás okozta köhögés, szájszag esetén: meleg vízzel telt pohárba 5-10 csepp teafaolajat tegyünk, ezzel gargarizáljunk.
14. Megfázás, nátha, arcüreggyulladás esetén arc-szauna készítéséhez: 2 liter forró vízbe 10 csepp teafaolajat tegyünk, és becsukott szemmel inhaláljunk.
15. Fogínygyulladásnál közvetlenül a fogínybe dörzsölhetjük. Nem túl kellemes íze miatt célszerű egy pohár meleg vízben pl. levendulaolajjal keverni, és azzal gargalizálni.
16. Korpásodás ellen, hajápolásra, hajparaziták ellen: 5 csepp teafaolajat tegyünk a samponunkhoz, majd masszírozzuk a fejbőrbe, azután jól öblítsük ki.
17. Hólyag- és húgyúti megbetegedések, fertőzések esetén (ülőfürdőként): adjunk 6 cseppet a fürdővízhez.
18. Fáradt, sérült lábak frissítésére, lábszag ellen: meleg vízbe tegyünk 10 csepp teafaolajat és ebben áztassuk a lábunkat. Lábgomba kezelésére: 4 cseppet tegyünk egy meleg lábfürdőbe, majd dörzsöljük be az érintett területet az illóolaj hordozóolajos elegyével.
19. Fehérnemű higiéniához: a folyékony mosószerünkbe cseppentsünk pár cseppet (mosódió főzet! ). Fürdőszobában, konyhában a penészfoltok tisztítására, általános fertőtlenítésre, felmosáshoz, 1 liter vízhez adjunk 3-5 csepp teafaolajat.
20. Levegő tisztítására, rovarok távol tartására: párologtatóba, aromalámpába pár cseppet cseppentsünk, vagy 10 cseppet adagoljunk a kempinglámpa olajához, néhány csepp levendulaolajjal keverve.
21. Kullancs eltávolítására: cseppentsünk néhány cseppet a kullancsra.
A teafaolaj ellenjavallatai
* TILOS alkalmazni kemoterápia alatt.
* Alkalmazásánál a szem környékét kerülni kell.
* Gyermekeknél mindig hígítva kell használni.
Alkalmazásánál a szem környékét kerülni kell. Gyermekeknél mindig hígítva kell használni.
 



Jelenlegi ára: 950 Ft

Az aukció vége: 2013-07-03 11:38
. Teafa olaj-100%-os finomítatlan!10 ml - Jelenlegi ára: 950 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése